AQUACROM medencefedés kisokos

medencefedes_aquacrom

Medencefedés segítségével a fürdőszezon nemcsak hosszabb, de jóval hatékonyabbá is válik. Ismerjük meg részletesen, hogy a medencefedés által hogyan tudjuk a medencénket kevesebb vegyszerrel tisztán tartani, szennyezés mentesen, és ami talán minden medence tulajdonos álma, a medencefedés lényege: Melegen tartani a fürdővizet!

Medencefedés fontossága

A medencevíz párolgásának csökkentésével megakadályozható a medence vízének éjszakai lehűlése. Ezáltal tavasszal és ősszel is használhatja kellemes hőmérsékletű úszómedencéjét. A medencefedés a  környezeti szennyeződések 90%-ától mentesíti a medence vizét. Ezáltal a takarításra fordított idő és a vegyszerfelhasználás nagy mértékben csökkenthető. Takarítson meg pénzt, időt, védje környezetét a kevesebb vegyszer-felhasználással és tegye biztonságossá,  komfortosabbá medencéjét egy medencefedéssel!

Extra tipp: Magasabb medencefedéseink egyikével a fedés alatti teljes teret kényelmesen használhatja, a tökéletes biztonságos, akár wellness élményét nyújtja Önnek!

Medencefedések típusai

Termékpalettánkban 23 medencefedés található, megjelenésüket tekintve a magas, íves formáktól fokozatosan haladnak a minimál, szögletes design irányába. Termékeink többsége rendelhető cellás vagy tömör polikarbonáttal egyaránt. Saját fejlesztésű termékeinket kívánság szerint, egyedi méretre gyártjuk. Mindemellett, a szériaméretekben előregyártott termékeinkkel raktárunkból, rövid határidővel ki tudjuk szolgálni vásárlóinkat. Raktárkészletünkben megtalálhatók lapraszerelt csomagolású, gazdaságosan szállítható késztermékeink is.

medencefedes-aquacrom-montana

Aquacrom polikarbonát medencefedés

Medencefedéseink prémium minőségű alumínium vázszerkezetből és polikarbonát lemezekből épülnek fel. Mind a cellás, mind a tömör, víztiszta polikarbonát kétoldali UV védelemmel ellátott. A polikarbonátra gyártói 10 év garancia vonatkozik.  

Eltolható medencefedés

A medencefedéseknek számos formája létezik, beleértve a kiemelhető, sínen vagy sín nélkül eltolható verziókat. Ezek közül a legkényelmesebben és biztonságosabban használható a fél-automata szegmens biztosítóval ellátott, sínen elhelyezett eltolható fedések. Így válnak egyetlen mozdulattal, könnyedén kezelhetővé medencefedéseink.

Hosszabb fürdőszezon

Hosszabbítsa meg a fürdési szezont medencefedés használatával! A medencefedés elősegíti és gyorsítja a medence vizének felmelegedését. A fedések működési elve az üvegházhatáson alapul.  A beérkező napenergia nemcsak a fedés alatti légtömeget, hanem a medence vizét is felmelegíti. A  medencefedés hozzávetőlegesen 60%-kal javítja a medence hőháztartását, ezáltal a medence tavasszal és ősszel hosszabb ideig használható.  Amennyiben olyan fedéstípust választunk, mely alatt könnyedén elférünk, mint a Rio, Miami, Florida vagy Texas típusok, és a medence szélétől nagyobb távolságot  biztosítunk a fedésnek, akár kényelmes ülő-, pihenő- és fekvőhelyet is kialakíthatunk.

Költséghatékony fenntartás egész évben

A medencefedés a  környezeti szennyeződések 90%-ától mentesíti a medence vizét. Ezáltal a takarításra fordított idő és a vegyszerfelhasználás nagy mértékben csökkenthető. Takarítson meg pénzt, időt, védje környezetét a kevesebb vegyszer-felhasználással és tegye biztonságossá,  komfortosabbá medencéjét egy medencefedéssel!

medencefedes_aquacrom

Mire figyelj medencefedés vásárláskor?

Medencefedés vásárlásakor sokak számára fontos tényező az ár, de vajon mik azok az egyéb dolgok, amikre oda kell figyelni? Ilyen például, hogy legyen elegendő helyünk eltolni a fedést a medence körül valamelyik irányba. Természetesen fontos, hogy a megvásárolni kívánt medencefedés megbízható és biztonságos legyen, valamint kényelmesen, könnyedén lehessen használni.

Medencefedés működése

A medencefedés elősegíti és gyorsítja a medence vizének felmelegedését. A fedések működési elve az üvegházhatáson alapul.  A beérkező napenergia nemcsak a fedés alatti légtömeget, hanem a medence vizét is felmelegíti. A fedés alatti magasabb hőmérsékletű légtömeg megakadályozza a medence vízének párolgását, így lelassítja a medence vízének hőmérsékletvesztését.  A  medencefedés hozzávetőlegesen 60%-kal javítja a medence hő-háztartását, ezáltal a medence tavasszal és ősszel hosszabb ideig használható.

Mit szabad és mit nem?

A medencefedés telepítéshez vízszintes, sík, teherbíró  fogadó felületre van szükségünk.  Ehhez rögzítjük a speciálisan kialakított sínpályákat, melyek nemcsak a szegmensek gördülését, de a fedés folyamatos vihar védelmét is biztosítják. A speciális sínpályákat, melyek ergonomikus kialakításuknak köszönhetően kényelmesen járhatóak – mezítláb is biztonságos –  általában a medence hossztengelyétől egyforma távolságra, egymással párhuzamosan rögzítjük.

Javasoljuk, amennyiben elegendő hely áll rendelkezésre, a szegmensek méreténél valamennyivel nagyobb sínhosszabbítás megrendelését, ezzel biztosíthatjuk a medence teljes körbejárhatóságát!

Gyakori tévhit, hogy a medencefedést csupán kész medencére lehet telepíteni, azonban fontos tudni, hogy a fedést akár a medence elkészülte előtt, amennyiben a sínpályák fogadó felülete már elkészült, is lehetséges telepíteni.

medencefedes-aquacrom-nevada

Árajánlatkérés során jó ha tudod..

Első lépés a medence külső szélességi méretének  meghatározása.  A sínpályák ezen méreten kívül kerülnek elhelyezésre. Tehát a medence külső szélessége ( nem a vízfelület szélességi mérete!! ) hanem a medenceperem legnagyobb szélességét jelenti,  minimum 3 helyen mérve.

Második lépés a medence külső hosszúsági méretének meghatározása, mint az első pontban jeleztük szintén 3 helyen (oldalanként és középen) kell megmérnünk a medenceperem külső hosszát!

Harmadik lépés a medenceperem magasságának meghatározása.  Ez a méret akkor szükséges,  ha a sínpályák rögzítőfelületéhez képest magasabb a medence pereme.

Negyedik lépés a sínhosszabítás mértékének meghatározása. Döntsük el, melyik irányba szeretnénk eltolni a medencefedést. Mérjük meg a külső hosszúság mérésénél használt pontokhoz képest.

Ötödik lépés az ajtó helyének meghatározása.  Álljunk szembe a medencével,  a medence azon rövid oldalára, ahol a lépcső vagy létra található. Előttünk a medence hosszirányban helyezkedik el, ebben a pozícióban a bal kezünk felőli lépcsőhöz bal oldali tolóajtót, a jobb oldali lépcsőhöz értelemszerűen  jobb oldali tolóajtót rendeljünk.

Hatodik lépés a medencefedés típusának és kivitelének meghatározása. A fentiekben meghatározott méretek ismeretében válasszuk ki az igényeinknek legmegfelelőbb modellt.

Természetesen lehetőség van rá hogy szakembereink helyszíni felméréssel segítik, hogy a környezetbe illő, elvárásainak megfelelő, biztonságos medencefedést választhasson. Ha kötelezettségek nélkül szeretne medencefedésre ajánlatot kapni, itt a vissza nem térő alkalom!

Biztonságos medencehasználat

Cégünk alapelve, hogy olyan innovatív technológiájú, prémium minőségű, biztonságos medencefedéseket gyártsunk, amelyek valóban megkönnyítik a medencehasználatot a felhasználók számára. A biztonságos és balesetmentes medencehasználat érdekében minden egyes medencefedésünk fejlesztésekor folyamatos, innovatív megoldásokkal szolgáljuk vásárlóinkat. A profilon belül kialakított automata zárral maximális biztonsággal lehet pozícionálni és zárni a szegmenseket. Minimalizáljuk a balesetek lehetőségét a sínpályákon belül elhelyezett ultralapos szegmens pozicionálókkal. Szegmensbiztosításaink ergonomikus kialakításúak, és akár lábbal is működtethetőek. Technológiánk kiemelkedő elemei a lekerekített élvonalak és sarokpont kialakítások.

Egyszerűbb karbantartás

  • Polikarbonát medencefedés csökkenti a medencevíz elpárolgását, így ritkábban kell feltölteni vízzel.
  • A medencefedés használata akár 60%-kal redukálja a vegyszerfelhasználást a medencefedés használata
  • Mérsékli a vízfelhasználást a medencét takaró fedés
  • polikarbonát fedés csökkenti a külső szennyeződések bejutását
medencefedes_aquacrom

Medencefedés kisokos

Az Európai Unióban bejegyzett, levédett profilrendszereinkből, innovatív konstrukciójú, a balesetek megelőzésére, lekerekített élekkel és sarokpontokkal rendelkező termékek készülnek. Fontos szerettei biztonsága!

Számos medencefedés közül lehet választani a piacon, a design után a legfontosabb, hogy biztonságos és kényelmesen használható fedést válasszunk. Fontos továbbá, hogy a medencefedés (mind a cellás, mind a tömör, víztiszta polikarbonát) kétoldali UV védelemmel ellátott legyen. Medencefedés használatával meghosszabbítható a fürdési szezon, valamint kevesebb vegyszer felhasználásra van szükség!

Medencefedés házilag

Egy medencefedés nem csupán a tulajdonos kertjének esztétikáján emel, hanem segítséget nyújt az esetlegesen bekövetkező balesetek ellen a medence környékén. Ezért rendkívül fontos, hogy valóban biztonságos, megfelelő technológiával és optimális alapanyagokból kialakított fedés védje szeretteit.

Rejtett költségek

Medencefedés vásárlásakor számolni kell olyan plusz költségekkel, mint például a fedés kiszállítás és telepítési költsége vagy például a terep felmérési költsége. Nálunk a felmérési költség nem kerül felszámolásra, amennyiben a medencefedés megrendelésre kerül.