Blog

Vakáció a kertben

Aszürke hétköznapokon is átélhetjük a nyaralás élményét, ha megmártózunk a medencénk hűsítő vizében. A gyerekek imádják a vizet, a medencében pancsolást. Mi lehet nagyobb öröm a szülők, nagyszülők számára mint a gyerekeket, unokákat boldognak látni, amint önfeledten játszanak, úszkálnak, élvezik a vakációt. Mit tehetünk, hogy kerti vakáció mindenki számára öröm legyen?

Felügyelet nélkül soha!

Felsorolni is nehéz azt a sok örömet, amit egy saját medence adhat: egy fárasztó nap után a medence kellemes vize hívogat, csábít, a gyerekek önfeledten pancsolnak, játszanak amitől vakációvá válik minden nap. Néhány egyszerű óvintézkedés betartásával sokat tehetünk azért, hogy a biztonságban és aggodalmak nélkül élvezhesse a család minden tagja a medencét.

Soha ne engedjük a gyerekeket felügyelet nélkül a nyitott medence közelébe! A legjobb megoldás, ha biztonságossá, zárhatóvá tesszük a medencét, így azon túl, hogy felügyelet nélkül nem használhatják a gyerekek a medence tiszta, higiénikus vizének megőrzésért is sokat tehetünk.

Ha nem használjuk a medencét és nem tudjuk azt lezárni, gondosan pakoljuk el a játékokat, labdákat. Ne hagyjunk játékokat a medencében vagy a medence közvetlen közelében, mert egy óvatlan pillanatban azok odacsábíthatják a kisgyerekeket és csak egy pillanat műve, hogy a játék hevében belepottyanjanak a medencébe.

A medence környékén a vizes felületek csúszósak és bár tudjuk, hogy ez hatalmas önuralmat követel a gyerekektől mégis érdemes a futkározást és ugrándozást kerülni a medence közelében, a felesleges energiák levezetésére kitűnő megoldás az úszkálás és a vízben bolondozás.

Gondoskodjuk a megfelelő árnyékolásról, napvédelemről. Árnyék nélkül a hűsítő vízben lubickolva szinte észre sem vesszük a nap erejét. A víz visszatükrözi a napsugarakat, fokozva ezzel azok káros hatását. Számos remek megoldás létezik az árnyékolásra, így a legforróbb napokon sem kell lemondani a szabadban tartózkodásról.

Apropó ugrálás! Soha nem ugrunk fejest ismeretlen mélységű vízbe! A kerti medencék általában nem elég mélyek ahhoz, a fejesugrással érkezés biztonságos legyen. A statisztikák azt mutatják, hogy nem csak a gyerekeket de a felnőtteket is figyelmeztetni kell erre.

Szerencsére a legtöbb óvodában és iskolában már van úszásoktatás, a gyerekek korán megtanulnak úszni. Amíg nem stabil és biztonságos az úszástudás, addig érdemes úszómellénnyel vagy karúszóval vízbe engedni a gyerekeket. Az alapszabály itt is érvényes, még úszni tudó gyereket se hagyjunk felügyelet nélkül!

Számos megoldás elérhető már, amivel a medencénket biztonságossá tehetjük, léteznek különböző riasztó berendezések, amik hangos sípolással jelzik, ha valaki a vízbe pottyan vagy kinyitja a medencéhez vezető kaput.

Minőségi és esztétikus medencefedéssel nem csak a biztonságossá tehetik a medencéjüket, hanem gazdaságosabban, kevesebb idő és energia befektetéssel üzemeltethetik azt.

Tapasztalatunk szerint a medencetulajdonosok többsége előbb-utóbb úgy dönt, hogy medencefedéssel óvja meg a gyerekeket és a kertbe kijáró kisállatokat és teszi ezzel a medencéjét könnyebben, hatékonyabban karbantarthatóvá.

Az Aquacrom Produkt Kft. kínálatában 23 típusú esztétikus és biztonságos medencefedésből választhat, mellyel megvédheti szeretteit a balesetektől.

Ajánlatkérés